KURSSIT & KOULUTUS

WEBSHOP
0
€0.00
 

Liity asiakkaaksi

* Huom!: Täytä kaikki tähdellä (*) merkityt kentät.

Valitse oma tunnus & salasana käyttäjäsivullesi
Tilaan uutisviestin
Ole hyvä ja laita seuraava koodi allaolevaan laatikkoon
(tämä varotoimi estää Spam robottien toiminnan)

Näytä toinen koodi
Napsauttamalla allaolevaa "Ilmoittaudu" painiketta
vahvistat että ikäsi on vähintään 18 vuotta
ja että hyväksyt Hopeasavi.fi Toimitusehdot
ILMOITTAUDU

Art Clay Hopea & Kulta

Art Clay-hopeasavi: Mitä se on?Hopeasavi on hopeajauheen, orgaanisen sideaineen ja veden sekoitus. Massassa käytetty hopea on 100% kierrätettyä puhdasta hopeaa. Hopeasavi muistuttaa tavallista muovailusavea, joten sitä voi työstää haluttuun muotoon. Kun koru tai esine on muotoiltu, se kuivataan muutamassa minuutissa esim. hiustenkuivaajalla tai sen voi jättää huoneen lämpöön yön yli. Kuivana sitä voi vielä viimeistellä esim. kaivertamalla, viiloilla, tai muita tarkoitukseen sopivia työvälineitä käyttäen, kuten pinnan silottaminen kostealla vauvan puhdistuspyyhkeellä. Tämän jäkeen työ poltetaan, jolloin orgaaninen sidematerieaali palaa pois ja hopeahiukkaset sintraantuvat, jolloin työ kutistuu noin 9-10% ja siitä muodostuu yhtenäinen, massiivinen rakenne. Tulos on puhdasta hopeaa/ 999 -hopeaa.
 
            
 
 

Aitoa hopeaa?
Kyllä. Se on 999 hopeaa.
 
 
Kuinka Art Clay-hopeasaven kanssa työskennellään?
Art Clay hopeasaven työstämisessä hopeakoruksi on 5 vaihetta.
 
            
 
Kuka keksi Art Clay-hopeasaven?
Aida Chemical Industry Japanissa kehitti Art Clay-hopeasaven Research and Development osastollaan. Toistaiseksi kaikki Art Clay-hopeasavi tuotetaan Japanissa. Aida on perheyritys, joka on erikoistunut kierrätysprosesseihin. Monista kierrätettävistä jätemateriaaleista kuten vanhoista valokuvaus ja röntgenfilmeistä saadaan tonneittain puhdasta hopeaa. Samalla tavalla hammas- ja lääketieteen välineistöistä saadaan puhdasta kultaa. Osasta tästä uusiokäyttöön puhdistetuista jalometalleista valmistetaan Art Clay-hopeasavi ja Art Clay-kulta. Koko prosessi suoritetaan siten, että sillä on mahdollisimman vähäinen ympäristövaikutus. Yhtiömme vieraillessa Japanissa Aidan tehtailla olemme itse saaneet seurata tätä prosessia paikan päällä.
 
            
 
Mikä on Art Clay-hopeasaven suhde ympäristöön?
Art Clay-hopeasaven tuottaja, Aida, on alusta lähtien erikoistunut arvometalleja sisältävien jätemateriaalien kierrätykseen, jopa ennenkuin termi ‘kierrätys’ tuli tutuksi. Osasta hopea- ja kultakertymää tulee Art Clay-savituotteita.
 
 
Onko Art Clay hopeasavi turvallista?
Art Clay -hopeasavituotteilla, kuten savi/pasta/ruiskusavi/paperisavi, Overlay pasta, ja Art Clay Gold K/22 on AP-merkki (AP=Approved Product), joka on ACMI-sertifioidun tuotteen tunnus. ACMI on Art and Creative Materials Institute (Taide ja luovan alan materiaalien instituutti). AP-merkki annetaan taidemateriaaleille, jotka ovat turvallisia käytössä. Sertifikaatin antaa riipumaton lääketieteen asiantuntija perusteellisen toksikologisen arvioinnin jälkeen. Tuotteissa, joilla on AP-merkki, ei ole myrkyllisiä aineoisia, jotka voisivat olla vaaraksi aikuisille tai lapsille. Tuotteet eivät aiheuta akuutteja tai kroonisia terveysongelmeia.
 
            
 
Art Clay-hopeasaven polttaminen
Voit polttaa Art Clay-hopeasaven kaasuliedellä käyttäen polttoritilää, koru-uunissa tai kaasupolttimella. Jos asut Helsingin alueella, polttovalmiin korun voit tuoda studioomme ja Hopeasavi.fi polttaa korun puolestasi. Ole hyvä ja tarkista yhteystiedoistamme sopiva aika.
 
            
 

Milloin Art Clay-hopeasavi keksittiin?
Aida Chemical Industries sai patentin Art Clay-hopeasavelle vuonna 1991. 1992 saven, ruiskutettavan ja pasta-Art Clay-muodot julkaistiin Japanissa. 1994 Art Clay-hopeasavi ja Art Clay-kultasavi esitettiin virallisesti Japanin markkinoille.
 
 
Miksi en ole kuullut Art Clay-hopeasavesta aikaisemmin?
Olet ehkä jo lukenut ylläolevan kysymyksen. Vuonna 1994 Art Clay hopeasavi ja Art Clay-kultasavi esiteltiin virallisesti Japanin markkinoille. Muutamaa vuotta myohemmin Art Clay-tuotteet esiteltiin USA:ssa, missä siitä tuli (ja on) valtavan suosittu. Nyt Art Clay-tuoteet ovat saatavilla myös Euroopassa, mukaan lukien Suomi.
 
 
Onko Art Clay-hopeasavella helppo työskennellä?
Hopeasavi sopii hyvin kaiken tasoisille aloittelijoille, etenkin jos on kokemusta savella työskentelyssä. Aloittamiseen tarvitaan vain yksinkertaisia työkaluja ja polton voi tehdä kaasupolttimella tai kaasulla toimivalla retkikeittimellä. Kuitenkin, kuten kaikilla muillakin luovilla aloilla, voit luoda joko yksinkertaisia töitä tai jatkaa oppimaan edistyneitä tekniikoita (yhdistämällä hopeasavea ja lasia tai New Mokume Gane -tekniikka, jne.). Ja kuten kaikilla muillakin luovilla aloilla, perusasioiden osaaminen edesauttaa hyvän tuloksen saavuttamisessa.
 
 
Mitä voin tehdä Art Clay-hopeasavesta?
Art Clay-hopeasavesta voidaan tehdä minkälaisia esineitä tahansa pienestä hopeahelmestä korurasiaan. Isompiin esineisiin tarvitset enemmän materiaalia. Esim. seitsemän grammaa Art Clay-hopeasavea riittää hyvänkokoiseen riipukseen, sormukseen tai useaan pieneen pikkuriipukseen.
 
 
Voinko yhdistää kiviä tai metallia luomukseeni?
Varmasti. Tarkista ensin kestääkö valitsemasi kivi tai metalli korkeaa kuumuutta ja onko sen poltto yhdessä Art Clay-hopeasaven kanssa turvallista. Monet synteettiset kivet kuten Cubic Zirkonia, Spinel ja Corrundum kestävät kuumuutta, vaikka jotkut värit saattavat muuttua polton jälkeen,. Useimmat luonnonkivet eivät kestä kuumuutta vaan voivat rikkoutua. Metalleista hopea 999 kestää polton, yhdessä Art Clay hopeasaven kanssa menettämättä väriään. Sterling Silver 925 tummuu polton jälkeen, mutta sen voi helposti kiilottaa alkuperäiseen loistoon. Kiven tai metallin liimaaminen poltettuun ja kiilloitettuun hopeasavikoruun ei ole ongelma. Se voidaan tehdä koska tahansa.
 
 
Voiko Art Clay-hopeasavea, yhdistää muihin materiaaleihin?
Kyllä. Art Clay hopeasavea, kuivana tai poltettuna voidaan yhdistää lasiin, posliiniin ja emaliin. Se on myöskin fantastista liitettynä polymeerisaveen, erilaisiin hartseihin, helmiin ja erilaisiin lankoihin. Lista on loppumaton. Katso kurssitarjonnastamme ideoita.
 
            
 

Voivatko lapsetkin työskennellä Art Clay-hopeasaven kanssa ?
Jos kyseessä on oma lapsesi, olisi parasta, että vanhemmat tekisivät ensin malliksi. Sen jälkeen pystyy hän seuraamaan ohjeita työskenneläkseen Art Clay-hopeasaven kanssa. Vapaa-ajan studiossamme on työpaja (workshop), johon voivat osallistua 9 vuotiaat ja sitä vanhemmat lapset. Siellä he saavat iloita, kuinka tavanomainen ‘normaali savi’ muuttuukin hohtavan kauniiksi metalliksi.
 
 
Mitä eroa on hienon hopean ja sterling hopean välillä ?
Hieno hopea on 99.9% hopeaa, kun taas sterling hopea on 92.5% hopeaa (siksi nimi 925) ja lisänä on metalliseosta. Tämä metalliseos tekee sterling hopean kovemmaksi kuin puhdas hopea, mutta samaan aikaan se tummu nopeammin. Puhdas hopea säilyttää kirkkaan värinsä kauemmin.
 
 
Missä voin nähdä enemmän Art Clay luomuksia?
Voit tutustua kurssilaisten tekemiin moruihin galleriaamme. Muita kiehtovia Art Clay luomuksia, joita ovat tehneet hopeasavitaiteilijat ympäri maailman, löydät “Silver Accessories Contest” sivuilla. Osoite löytyy linkkisivultamme. Art Clay Japan järjestää joka toinen vuosi arvostetun kansainvälisen kilpailun, jonka Grand Prix-voittaja saa palkinnon Japanin Kasvastus-, Kulttuuri- ja Tiedeministeriöltä. Joka kilpailuun osallistuu yli 500 työtä hopeasavitaiteilijoilta ja harrastajilta ympäri maailmaa. Kaikki upeat teokset voi myös nähdä hienoissa kilpailujulkaisuissa, joita on saatavilla nettikauppamme kirjavalikoimassa.